Työllistymis- ja valmennuspalveluiden foorumissa asiaa Ohjaamoista ja nuorten palveluodotuksista

Yksikön päällikkö Maija Saari Satakunnan ELY-keskuksesta
Yksikön päällikkö Maija Saari Satakunnan ELY-keskuksesta

SataPolun järjestämä Työllistymis- ja valmennuspalveluiden foorumi järjestettiin 7.3.2016 Mikaelsgårdenissa Porissa. Tilaisuuden aluksi Maija Saari, työllisyys-, yrittäjyys-, ja osaaminen yksikön päällikkö Satakunnan ELY-keskuksesta kertoi positiivisen rakennemuutoksen nostaneen työllisyyslukuja Raumalla ja toivoi tämän trendin leviävän myös muualla Satakuntaan.

 

Palvelujohtaja Päivi Laine Satakunnan TE-toimistosta
Palvelujohtaja Päivi Laine Satakunnan TE-toimistosta

Palvelujohtaja Päivi Laine Satakunnan TE-toimistosta esitteli ajankohtaisia asioita TE-toimistoon palveluihin liittyen. Päivi Laine nosti esiin myös sen seikan, että heikossa työmarkkina-asemassa olevien palvelutarpeet nivoutuvat osittain lähemmäs sote-palveluita kuin nykyisiä kasvupalveluita.

 

Petri Rajaniemi Future Worksista
Petri Rajaniemi Future Worksista

Nykyisyyden selittäjä Petri Rajaniemi kertoi työelämän ja koko yhteiskunnan muutoksesta sekä siitä, miten nuoret kokevat nyky-yhteiskunnan. Rajaniemen terävät huomiot ja humoristisestikin esitetyt kuvaukset yhteiskunnan tilasta ja murroksesta saivat erityiskiitosta yleisöltä.

 

..
..

Iltapäivällä käytiin pienryhmissä läpi ajankohtaisia teemoja ja malleja työllisyyteen liittyen. Ohjaamo-hanke, Tulosperusteinen työnetsintä ja nuorten kokemukset palveluista herättivät vilkasta keskustelua pienryhmissä.

Satapolku18
..
..
..
..
..


Tilaisuuden materiaalit:

#kiinnostaakonuoretketään, Katja Uustalo
Raportti #kiinnostaakonuoretketään-päivä, ELO-verkosto/Katja Uustalo
Tulosperusteisen työnetsinnän tuloksia, Nanna Viherranta